Primarii din Gorj încep să renunțe la serviciile Aparegio. Primii care au anunțat că nu vor să plătească apa pluvială sunt edilii din Târgu-Jiu și Rovinari

0
464

Primarii din Gorj încep să renunţe la contractele de colaborare pe care le au încheiate cu Aparegio, prestatorul de servicii de apă şi canal. Primii dintre aceștia care au făcut anunțul respectiv sunt edilul de la Târgu-Jiu, Marcel Romanescu și cel de la Rovinari, Robert Filip. Recent, ADIA şi Aparegio au luat decizia să calculeze facturi la apa pluvială de pe raza oraşelor şi a comunelor deservite. Măsura a fost luată fără discuţii prealabile cu primarii.

Edilii sunt nemulţumiţi că au fost încărcaţi cu facturi pe apa de ploaie şi nu luaseră în calcul la fundamentarea bugetelor astfel de cheltuieli. Suma cea mai mare o are de plătit Primăria Târgu Jiu. Este vorba de aproape 900.000 de lei pentru apa pluvială calculată la nivelul anului 2018. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că va contesta în instanţă decizia de impunere a taxei pe apa de ploaie. Romanescu susţine că nu are bani să achite o asemenea factură şi nu avea planificate asemenea cheltuieli.

La rândul său, primarul din Rovinari, Robert Filip, nu numai că nu vrea ca primăria să achite taxa anunţată de Aparegio, dar a luat deja decizia de a întrerupe contractul de colaborare cu Aparegio. Oraşul Rovinari a ezitat în ultimii ani să predea spre administrare reţeaua de apă şi canal către Aparegio. A făcut-o abia în luna iulie a anului trecut. Robert Filip regretă acum că a semnat contractul cu Aparegio. Prin urmare, a decis să notifice în urmă cu doar câteva zile conducerea operatorului de apă cu privire la rezilierea contractului în termen de 30 de zile. Acesta ar trebui să înceteze luna viitoare. Filip a precizat că reţeaua de apă şi canalizare va fi administrată în continuare de primărie.

Aparegio Gorj administrează reţelele de apă şi canal din toate oraşele din Gorj şi din mai multe comune. Între oraşele mari unde Aparegio furnizează apă şi servicii de canalizare sunt Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbeşti-Jiu, dar și Târgu Cărbuneşti.