Primăria Târgu-Jiu caută o firmă care să realizeze iluminatul  ornamental pentru sărbătorile de iarnă

0
398

Primăria Târgu Jiu nu are încă o firmă autorizată cu ajutorul căreia să realizeze iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă. Astăzi este programată licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de montare a echipamentelor de iluminat ornamental pentru sărbătorile de final de an, anunță edilul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. Pentru că nu există o firmă autorizată în acest sens, SC Edilitara, dar și Servicul de Gospodărire Comunală din cadrul primăriei au început să monteze o parte din materiale cu proprii angajați. S-a ajuns în această situație, în urma scandalului privind achiziţia de ornamente, considerată nelegală de un raport al ANAF.

În aceste condiții, primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu admite faptul că este posibil ca cetățenii care locuiesc în zonele periferice ale municipiului să nu beneficiaze de iluminatul specific sărbătorilor de iarnă, de la 1 decembrie, la fel ca în anii trecuți.

În urma unui contract dubios de achiziţii care a vizat cumpărarea de echipamente de iarnă pentru împodobirea oraşului în 2011, mai mulți directori din Primăria Târgu Jiu s-au ales cu dosare penale. Acesta a fost iniţial instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, după care procurorii târgujieni şi-au declinat competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Între timp, primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a devenit senator şi cauza a devenit de competenţa unei instanţe superioare. De asemenea, actualul primar a imputat unui număr de cinci directori din primărie sumele pe care ANAF le-a considerat prejudiciu. Este vorba de aproximativ trei milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here