Primăria Roșia de Amaradia nu a primit niciun leu de la Consiliul Județean Gorj, deși are conturile blocate

0
388

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman se plânge că este ignorat de conducerea Consiliului Județean Gorj, deși administrația publică locală se confruntă cu grave probleme financiare, având inclusiv conturile blocate. Cotojman susține că s-a ajuns din nou în această situație, din cauză că primăria este nevoită să achite sume importante de bani profesorilor care au obţinut mai multe drepturi în instanţă. Mai mult, la Roșia de Amaradia situația este cu atât mai dificilă cu cât salariații nu și-au mai primit salariile de două luni. Deși susține că a avut mai multe discuții cu președintele Consiliului Județean Gorj pentru deblocarea situației, nu a primit niciun fel de sprijin.

Primarul liberal din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman  afirmă că a solicitat Consiliului Județean Gorj suma de 200.000 de lei pentru a putea achita macar salariile restante ale funcționarilor publici. Suma de care, însă ar avea nevoie administrația publică locală pentru a achita doate datoriile este de peste 600.000 de lei.

De cealaltă parte, Consiliul Județean Gorj a comunicat faptul că a direcționat bani către trei primării din județul Gorj, în funcție de vechimea arieratelor. Astfel, potrivit Oanei Paloș, purtătorul de cuvânt al instituției a fost repartizată în total suma de 543.000 de lei, cei mai mulți bani, respectiv 233.000 de lei, ajungând la Primăria Stănești, 150.000 de lei la Peștișani și alți 160.000 de lei la Primăria Polovragi.

 

Totodată, reprezentanții Consiliului Judeţean Gorj susțin că, în prezent se poartă discuții cu șefii finanțelor și ar exista posibilitatea unei noi repartizări financiare către primăriile care au nevoie urgentă de bani, însă în funcție de încasările pe care le va avea Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj.