Prima ninsoare din această iarnă a creat și primele probleme în municipiu. Edilul Marcel Romnescu a supravegheat acțiunile de deszăpezire

0
370

Primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu a făcut noapte albă pentru a se asigura că acțiunea de dezăpezire se desfășoară în condiții normale în municipiu. Edilul susține că odată cu prima ninsoare au apărut și primele probleme, însă angajații Edilitara au acționat toată noaptea pentru degajarea principalelor artere rutiere. Pentru că toată noaptea trecută a ninis, edilul Marcel Romanescu s-a deplasat în zonele cu probleme pentru a verifica dacă  străzile din Târgu-Jiu au fost deszăpezite. Primarul a recunoscut că au existat și artere rutiere unde nu a fost mulțumit cum s-a acționat, însă problemele au fost remediate în cele din urmă. Autoritățile susțin acum că sunt pregătite să intervină în cazul în care va mai ninge, în stocuri fiind disponibile suficiente cantități de material antiderapant.

 

Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor, instituțiilor publice și agenților economici, că au obligația să îndepărteze țurțurii  formați la nivelul acoperișurilor construcțiilor, să curețe în maximum 24 de ore  de la încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheața formată, de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoara activitatea, sediilor de firme, curților, sau terenurilor deținute, astfel încat traficul pietonal să se desfășoare în condiții optime.