Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj nu înţelege decizia CEO în privinţa ARTEGO

0
301

Şeful Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, nu înţelege decizia administraţiei Complexului Energetic Oltenia de a îngreuna accesul Artego Târgu Jiu la serviciile companiei. Firma de fabricare a benzilor din cauciuc are peste o mie de salariaţi şi este singura de profil din ţară.

Şefii Complexului Energetic Oltenia au eliminat din ultimul caiet de sarcini privind achiziţia de benzi transportoare din cauciuc o clauză care îl obliga pe furnizor să colecteze şi benzile uzate. Astfel, există posibiliattea ca la licitaţie să se prezinte şi mari firme internaţionale, care nu vor mai avea obligaţia să strângă deşeurile. Artego făcea acest lucru de ani de zile.

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că şi-a dorit o concurenţă pentru domeniul achiziţiei de benzi transportoare, nu să elimine producătorul din Târgu Jiu. Ar putea avea loc o reducere a preţului de achiziţie, a mai spus Sorin Boza. Prin urmare, mai susţine şeful CEO, Artego ar putea veni cu un preţ mai bun pentru colosul energetic şi să câştige în continuare licitaţia privind furnizarea benzilor transportoare din cauciuc.

Este însă de văzut cine va colecta benzile din cauciuc uzate şi dacă producătorul de energie şi cărbune din Oltenia va cheltui sume suplimentar pentru serviciile respective. Sorin Boza a precizat că de colectarea deşeurilor se vor ocupa anumite organizaţii non-guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here