Prefectul de Gorj i-a băgat în ședință pe edilii localităților prin care trece gazoductul BRUA 

0
458

Prefectul județului împreună cu conducerea cadastrală a purtat discuții pe tema disconfortului ce urmează dă aibă loc ca urmare a începerilor lucrărilor. Conducta de gaze va străbate 12 localități gorjene, iar în calea ei vor fi afectate atât terenuri intravilane cu imobile, cât și teren mixt și extravilan.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că edilii din cele 12 localităţi trebuie să trateze cu toată seriozitatea proiectul BRUA şi nu trebuie să existe sincope în derularea lucrărilor.

În opinia prefectului, primarii trebuie să aibă toată deschiderea faţă de proiect şi să colaboreze cu cei care realizează gazoductul. Ciprian Florescu a precizat că nu exclude apariţia unor disfuncţionalităţi, având în vedere că judeţul Gorj nu este pe primul loc nici la retrocedări, nici la exproprieri de utilitate publică. Un exemplu în acest sens este varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu blocată într-un punct de unul dintre proprietarii de terenuri nemulţumiţi de cuantumul despăgubirii acordate de stat.

Edilul din Hurezani, Gheorghe Cârstea, a precizat că pe teritoriul comunei va fi construită o staţie de comprimare a gazelor. Alte două staţii vor fi construite la Giurgiu şi Caraş Severin. Nu se va achita autorizaţie de construire, întrucât este vorba de un proiect al statului român şi nu unul privat.

Primarul din Hurezani, Gheorghe Cârstea, a precizat că gazoductul va traversa localitatea de la est la vest.

La rândul său, primarul din Bălăneşti, Ovidiu Pungan, a spus că primarii au fost convocaţi şi la Bucureşti, gazoductul fiind de interes naţional. În proporţie de 90% cetăţenii din Bălăneşti au fost informaţi în legătură cu investiţia. Cadastrarea va fi gratuită, însă conducta va trece pe teren intravilan şi mixt.

Primarul Ovidiu Pungan a precizat că nu se cunoaşte nivelul despăgubirilor, dar căă acesta va fi la un nivel mulţumitor pentru localnici. Edilul a spus că mai purtat discuţii cu şefii Transgaz pentru ca în localitate să fie introdusă o reţea de alimentare cu gaze naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here