Prefectul de Gorj cere noi lămuriri de la șeful IȘJ, Ion Ișfan în privința legalității sporului de calculator

0
248

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu i-a solicitat astăzi lui Ion Ișfan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj să vină cu noi lămuriri în ceea ce privește legalitatea sporului de calculator acordat cadrelor didactice. În presa locală au apărut astăzi informații potrivit cărora Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj ar fi primit încă de la începutul lunii octombrie o adresă din partea Ministerului Educaţiei Naţionale în care se arată că personalul din învăţământ poate încasa spor de condiţii vătămătoare, însă șeful învățământului gorjean ar fi ascuns acest lucru. Dacă există documente în acest sens, emise și transmise de către minister și nu mi-au fost aduse la cunoștință, nu e bine, a declarat astăzi prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, acesta precizând că așteaptă un răspuns pe această temă din partea lui Ion Ișfan, șeful de la IȘJ Gorj.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a blocat de mai multe ori statele de salarii ale cadrelor didactice din cauza sporului de calculator, pe care inspectorul şef Ion Işfan l-a considerat ilegal. În urma presiunilor, unii directori de şcoli au renunţat la acest spor, doar pentru a debloca plata salariilor.

Corpului de Control al Ministerului Educației a făcut verificări luna trecută la ISJ Gorj privind legalitatea acordării sporului de condiţii vătămătoare, însă Ion Ișfan a spus că cel puțin pănă în prezent nu s-a comunicat nimic oficial. “Dacă acest spor este legal și va fi confirmat de către minister, atunci cel care nu a dat curs achitării acestor sporuri trebuie să răspundă”, declară prefectul de Gorj, Ciprian Florescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here