Pompierii vor să prevină ghinionul

0
497

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți 13, organizează în toate județele țării „Ziua informării Preventive”. Desfășurate sub sloganul „Preveniți ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activitățile informative – educative au avut loc astăzi și în județul Gorj. Pompierii gorjeni au mers în cele mai aglomerate zone din județ și i-au infomat pe oameni ce trebuie să facă în cazul unor situații de urgență.

În fiecare zi de marţi 13, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj organizează „Ziua informării Preventive”. Activitățile urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Pe lângă prezentarea tehnicii de intervenţie, militari din cadrul ISU Gorj au distribuit pliante, broşuri, flyere şi afişe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă.

Nu doar persoanele vârstnice au fost informate despre măsurile care trebuie luate în cazul unor situații de urgență ci și copiii.

Pompierii au desfășurat acțiunile de informare și în municipiul Motru dar și la Turceni acolo unde au stat de vorbă și cu eleviii.