Pompierii, angrenați  în buna desfășurare a alegerilor europarlamentare

0
241

Pentru asigurarea unui climat de siguranță, în ceea ce privește desfășurarea procesului electoral, în cadrul alegerilor europarlamentare și a referendumului, pompierii militari vor fi angrenați la secțiile de votare. Instituția a efectuat verificări la toate cele 294 de obiective în care sunt organizate cele 332 de secții de votare, pe raza întregului județ.

Pompierii militari s-au asigurat, în cazul activităților, că sunt îndeplinite toate cerințele de siguranță la incendiu. Mai mult, angajații instituției vor asigura măsuri de pază și protecție în 84 de secții de votare, amplasate în 77 de localități. Efectivele au fost suplimentate pentru a asigura inclusiv prevenirea situațiilor de urgență pe parcursul procesului electoral.

Printre prioritățile salvatorilor prezenți la secțiile de votare,  se regăsesc și asigurarea evacuării în caz de incendiu a participanților la vot, menținerea liberă a căilor de acces și intervenție în caz de incendiu și asigurarea mijloacelor tehnice de intervenie în cazul înregistrării vreunui incident.