Polițiștii locali, vinovați că nu au aplicat sancțiunea maximă în cazul turistului care și-a parcat bolidul în fața Porții Sărutului din Parcul Central

0
295

Cazul turistului care la sfârșitul săptămânii trecute  a intrat cu maşina în Parcul Central din municipiul Târgu Jiu şi şi-a parcat bolidul chiar în faţa Porţii Sărutului din Parcul Central, a revoltat autoritățile locale, dar și cetățenii. În ciuda gestului incalificabil, șoferul a fost amendat de Poliţia Locală doar cu suma de 300 de lei. Turistul şi-a motivat gestul prin faptul că s-a pus ploaia, iar soţia şi copilul lui de doi ani erau în parc şi a vrut sa-i ia.  Autoritățile din Târgu-Jiu susțin că atitudinea și comportamentul acestuia trebuiau aspru sancționate. Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu afirmă că polițiștii locali trebuiau să aplice în acest caz amenda maximă de 2.000 de lei, prevăzută prin hotărârea Consiliului Local.

Vox 2 Marcel Romanescu

“Nu credeam că poate cineva depăși limitele bunului simț până la acest nivel”, susține Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu-Jiu care  la fel ca și edilul municipiului este de părere că polițiștii locali ar fi trebuit să aplice amenda maximă în acest caz. Vicele din municipiu susține că a cerut lămuriri inclusiv conducerii Poliției Locale din Târgu-Jiu care va trebui să îi tragă la raspundere pe agenții care au decis aplicarea amenzii “simbolice” de doar 300 de lei.

Vox 4 Aurel Popescu

Incidentul de acum din Parcul Central nu este singurul. De asemenea, în urmă cu ceva timp, și Coloana fără de Sfârşit a fost scrijelită de mai mulţi turişti.
În urmă cu exact un an, autoritățile din Târgu-Jiu au încercat să protejeze, într-un fel sau altul operele lui Constantin Brâncuși și au decis printr-o hotărâre de Consiliu Local că acestea nu mai pot fi atinse de către turiști.
Deși există inclusiv mai multe panouri de avertizare amplasate în imediata vecinătate a operelor, unii dintre turiști continuă să sfideze legea bunului simț.