Politicienii din Gorj regretă trecerea în neființă a fostul șef al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie

0
419

După trecerea în neființă a lui Nicolae Mischie, fost președinte al Consiliului Județean Gorj, politicienii județului au transmis sute de mesaje de condoleanțe. Indiferent de culoarea politică, aceștia și-au exprimat regretul pentru decesul fostului lider al PSD Gorj.  Nicolae Mischie a murit ieri la Spitalul Elias din Capitală la vârsta de 73 de ani, în urma unor complicații generate de o infecție. Starea de sănătate a acestuia se înrăutățise în ultima perioadă şi fostul preşedinte al Consiliului Județean şi al PSD Gorj a stat mai mult prin spitale.  Cosmin Popescu, actualul președinte al Consiliului Județean Gorj a precizat că de-a lungul vremii Nicolae Mischie a reprezentat un reper atât pentru Partidul Social Democrat, cât și pentru administrația județeană. Este și motivul pentru care, în aceste zile, de comun acord cu familia lui Nicolae Mischie, autoritățile vor decide modul în care fostul președinte al Consiliului Județean Gorj va fi comemorat.

Vox Cosmin Popescu

Mesaje de condoleanțe după trecerea în neființă a lui Nicolae Mischie a transmis astăzi și Ninel Muja, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

Vox Ninel Muja

 

Și autoritățile locale din municipiu îl vor comemora pe Nicolae Mischie, după trecerea în neființă. Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu a menționat că o decizie va fi luată după ce vor fi purtate discuții cu șefii administrației județene.

Vox Marcel Romanescu

Mesajele de condoleanțe au curs și pe rețelele de socializare imediat după decesul fostului președinte al Consiliului Județean Gorj. Printre cei care au transmis sincere regrete s-au numărat cei doi lideri ai PSD Gorj, Florin Cârciumaru și Mihai Weber, dar și șefii de la organizația municipală, Aurel Popescu și Adrian Tudor. Mesaje de susținere pentru familia îndoliată au transmis și reprezențanții altor formațiuni politice, dar și prieteni apropiați sau simpli cetățeni care l-au cunoscut pe Nicolae Mischie. Nicolae Mischie a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD. Anterior, el a fost deputat de Gorj, în anul 2008 încercând, fără succes, să candideze pentru un nou mandat în Colegiul 6 din Târgu Jiu, colegiu câştigat de Victor Ponta. A intrat în atenţia organelor de anchetă, iar, din cauza unui dosar penal, a ajuns să fie condamnat la închisoare cu executare. În viaţa politică, i-au fost recunoscute, pe de altă parte, meritele de bun organizator, reuşind să obţină cu PSD un număr mare de primari. Radio Omega transmite Sincere Condoleanțe familiei îndoliate!