Ploile din ultimele săptămâni au afectat plantaţiile de cireş de la Turcineşti

0
213

Ploile din ultimele săptămâni au afectat plantaţiile de cireş de la Rugi, în comuna Turcineşti. În zonă se află sute de producători, cu mii de pomi fructiferi. Este vorba de cireşi ale căror fructe s-au crăpat şi chiar au putrezit din cauza ploilor abundente.  Fermierii din Rugi s-au plâns ca urmare a pierderilor suferite și spun că producţia de anul acesta va fi mult mai mică decât cea de anul trecut. Localnicii din Rugi sunt renumiţi pentru cireşele pe care le produc şi pentru faptul că acestea sunt nestropite şi la preţuri mult mai mici decât cele din import.

În rest, potrivit lui Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției Agricole Gorj, ploile din această perioadă nu au afectat culturile agricole. Au mai fost înregistrate unele băltiri în anumite localităţi, însă nu pe suprafeţe de teren foarte mari.

Vox 1 Alin Petrică

Deși am avut parte de o perioadă excesiv de ploioasă nu au fost înregistrate pagube serioase în agricultură. Specialiştii se tem, însă că, dacă ploile nu se vor opri, ar putea să apară probleme, mai ales că în curând  producătorii de tomate trebuie să iasă pe piaţă pentru a valorifica producţia din prima etapă. Fermierii respectivi sunt înscrişi în programul de acordare a ajutorului de minimis la tomate. Un astfel de program a fost iniţiat şi pentru cultivatorii de usturoi, după cum a anunțat Alin Petrică, directorul Direcției Agricole Gorj.

Vox 2 Alin Petrică