Peste 500 de rromi protestează mâine la Târgu-Jiu

0
239

Peste 500 de rromi sunt așteptați mâine la un protest pe care două dintre organizațiile representative la nivel local ale acestora vor să îl organizeze la Târgu-Jiu. Acținea de protest va avea loc între orele 14.00 și 15.00 în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, rromii urmând să plece în marș spre locul protestului, începând cu ora 13.45. „Vrem să muncim, nu să devenim infractori”, este deviza mitingului pe care romii din Târgu Jiu îl pregătesc pentru mâine.  Nelu Pavel, consilier județean și lider al rromilor a declarat că acțiunea de protest nu are nicio implicare politică, fiind vorba doar despre problemele pe care le are în prezent comunitatea de rromi.

 

Printre revendicările pe care rromii din Târgu-Jiu le vor expune autorităților la protestul care va avea loc mâine în Piața Prefecturii din municipiu este legată de eliberarea titlurilor de proprietate pentru persoanele de etnie rromă, astfel încât aceștia să intre în normalitate și să își poată achita taxele și impozitele la stat. O altă nemulțumire a rromilor este legată de anunțul autorităților care vor să închidă târgul de haine vechi din zona Ciocârlău. Nelu Pavel, liderul rromilor din Târgu-Jiu susține că aceata este pentru mulți dintre rromi singura sursă de venit și le va cere autorităților să găsească o soluție pentru funcționarea pe mai departe a Coleusului.

 

Comisia publică din cadrul Primăriei Târgu-Jiu s-a întrunit în această dimineață pentru a autoriza mitingul de protest al persoanelor de etnie rromă. Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu-Jiu a precizat că reprezentanții rromilor au primit toate indicațiile necesare cu privire la organizarea unui miting pașnic, dar și pentru a respecta regulile privind circulația pe drumurile publice, având în vedere faptul că aceștia vor pleca în marș din strada Ioan Budai Deleanu, până în fața Prefecturii Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here