Peste 100 de pensii suspendate, în Gorj

0
217

Peste 100 de pensionari gorjeni au intrat în atenția reprezentanților Casei Județene de Pensii Gorj după ce au prestat și alte activități, deși, conform legii, nu mai au voie să muncească. Este vorba despre cei care au ieșit la pensie anticipat, dar și despre pensionarii încadrați în gradele I sau II de invaliditate. Astfel, reprezentanții CJP Gorj sunt nevoiți să le suspende pensiile și să recupereze debitele pe perioada cât aceștia au fost încadrați în câmpul muncii. Directorul Casei de Pensii Gorj, Ioana Talău, susține că peste 100 de pensionari s-au ales suspendarea plății pensiilor din cauza faptului că au fost încadrați în muncă.

Dintre cele 110 cazuri la care face referire directorul Casei Județene de Pensii, 38 de persoane au ieșit la pensie în urma constatării gradului I sau II de invaliditate, fapt ce nu le mai permite să fie angajate.

Majoritatea pensionarilor care se află în astfel de situații au fost angajați la firme din alte județe ale țării,încercând să fenteze sistemul de pensii, însă chiar și așa aceștia pot fi depistați și se aleg cu suspendarea plății pensiilor, susține Ioana Talău, directorul Casei de Pensii Gorj.

Casa Județeană de Pensii Gorj mai are de recuperat aproximativ 300.000 de lei, debite de la pensionarii care au devenit incompatibli din cauză că au prestat și alte activități. În aceeași situație, se pot afla și elevii sau studenții care beneficiază de o pensie de urmaș. Conducerea Casei de Pensii Gorj face apel la aceștia să meargă la sediul instituției pentru a depune un act prin care să ateste că urmează în continuare cursurile unei forme de învățământ, pentru a nu li se sista plata pensiilor de urmaș la împlinirea vârstei de 16 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here