Peste 1.700 de şomeri au fost încadraţi în câmpul muncii prin intermediul AJOFM Gorj

0
175

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a integrat în câmpul muncii 1.736 de şomeri. În acest sens au fost încheiate 1.539 de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată şi 197 de contracte pe perioadă determinată.

Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj, au fost acordate 76 de prime pentru completarea veniturilor salariale. Este vorba de un procent de 30% din indemnizaţia de şomaj pentru cei integraţi în câmpul muncii. Au fost acordate şi 56 de prime de activare pentru contracte de muncă cu o perioadă mai mare de 3 luni. Alte 8 prime de relocare au fost acordate pentru şomerii care şi-au schimbat domiciliul sau lucrează la o distanță de peste 50 de kilometri de casă. Se plăteşte prin intermediul AJOFM Gorj o subvenţie în cuantum de 75% din cheltuielile cu utilităţi şi chirie, dar nu mai mult de 900 de lei lunar.

Vox 1 Romeo Chiriac

Romeo Chiriac a mai spus că au fost încheiate convenţii pentru subvenţionarea a 200 de locuri de muncă. Inspectorii AJOFM Gorj participă la sesiuni de informare în colegii şi licee, în legătură cu serviciile oferite de AJOFM, riscurile şi ofertele de pe piaţa muncii şi alte facilităţi acordate prin intermediul instituţiei.

Vox 2 Romeo Chiriac