Performanţă obţinută de Ion Bură şi eleva sa, Andreea Pîşcu, la Campionatul mondial de alergare montană din Polonia

0
2012

 Atletismul gorjean s-a făcut remarcat la Campionatul mondial de alergare montană din localitatea poloneză Karpacz. Competiţia a avut loc ieri şi din echipa României a făcut parte şi gorjeanca Andreea Pîşcu, alături de antrenorul emerit Ion Bură. Echipa României a obţinut locul 3 la Campionatul mondial de alergare montană senioare cu Andreea Pîscu de la Pandurii  Târgu Jiu. Antrenorul Ion Bură a declarat că a fost cea de-a 15-a ediţie.

S-a alergat pe o distanţă de 36 de kilometri, fiind cea mai bună performanţă din atletismul românesc în acest an. Andreea Pîşcu a alergat suplimentar doi kilometri din cauză că traseul nu a fost bine semnalizat. Ion Bură a precizat că din acest motiv România a pierdut locul 1 la Campionatul mondial de alergare montană din Polonia.

Vox 1 Ion Bură

Atleții gorjeni au un program încărcat în perioada următoare. Astfel, antrenorul emerit gorjean, Ion Bură  va pleca duminică în Macedonia, alături de sportivul Adrian Garcea, la Campionatul european de cross. Se va alerga pe distanţa de 6 kilometri. Adrian Garcea speră să devină campion european de juniori.

Următoarea competiţie va avea loc în Finlanda, respectiv Campionatul mondial de atletism pe stadion. Andrei Garcea va participa la probele de 1.500 de metri şi 5.000 de metri, la juniori.

Vox 2 Ion Bură

Atleţii Andreea Pîşcu şi Adrian Garcea au fost declaraţi sportivii gorjeni ai anului timp de doi ani consecutiv.