O nouă acuzație de malpraxis la SJU Târgu Jiu

0
466

Colegiul Medicilor Gorj a început o anchetă la Spitalul Județean din Târgu Jiu, după ce  o femeie de 46 de ani a murit în urma unei operații de amigdalită. Rudele femeii susțin că aceasta a decedat din cauza unei bacterii pe care a contactat-o în urma intervențiilor chirurgicale efectuate la  unitatea medicală din Târgu Jiu și pentru că, ulterior, medicii nu au tratat-o corespunzător. Medicii care au legătură cu acest caz vor fi audiați, iar toate documentele medicale vor fi verificate.

Mioara Dobromir s-a stins din viaţă la 47 de ani şi, după cum spune fiul ei, niciodată până acum nu a fost bolnavă și nu a avut nevoie  de îngrijiri medicale. Problemele ei de sănătate au început în urmă cu o lună. Totul a pornit de la o banală amigdalită. A mers la secţia ORL a spitalului din Târgu Jiu fiind convinsă că nu va sta prea mult pe patul de spital.  Evoluția ei nu a fost tocmai bună și atunci a început calvarul. A fost operată de mai multe ori, iar starea ei s-a înrăutățit în fiecare zi. Fiul acesteia spune că principalii vinovați sunt medicii din Târgu Jiu pentru că nu au tratat-o corespunzător.

În cele din urmă, femeia a fost transferată la Spitalul din Craiova, însă nici aici lucrurile nu au mers bine. După ce a stat mai bine de patru ore fără să fie văzută de un medic, pacienta a făcut infarct.

Fiul Marioarei Dobromir vrea să afle cu orice preț care au fost cauzele decesului mamei sale. El spune că analizele făcute la Craiova au scos în evidenţă faptul că femeia s-ar fi îmbolnăvit la Târgu Jiu cu Klebsiella, o infecţie pe care ar fi putut să o contacteze doar din spital.

Rudele femeii au depus plângere la Colegiul Medicilor Gorj și la organele de cercetare penală și așteaptă să se facă dreptate. Reprezentantii Colegiului Medicilor din Targu Jiu spun că vor evalua plângerea formulată de fiul defunctei pentru a stabili cine se face vinovat.

Mioara Dobromir a fost înmormântată săptămâna trecută la Vladimir, în satul său natal.