Numărul virozelor, în creştere

1
331

Scăderile bruşte de temperatură şi diferenţele mari de temperatură au favorizat în ultima perioadă creşterea numărului de infecţii respiratorii. Direcţia de Sănătate Publică Gorj a anunţat că numărul virozelor înregistrează o creştere în ultimele două săptămâni, de când a început fenomenul de răcire accentuată a vremii.

Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj afirmă că grupele de vârstă cele mai afectate sunt 0 – 14 ani. Părinţii sunt sfătuiţi să nu îşi mai ducă micuţii la şcoală, atunci când aceştia se îmbolnăvesc. În acest fel este prevenită răspândirea infecţiilor respiratorii şi la ceilalţi elevi. Mulţi adulţi nu ţin însă cont de sfatul medicilor din cauza faptului că nu au cu cine să îi lase pe micuţi.

Vox 2 Elena Pițian

Elena Piţian a mai declarat că temperaturile scăzute dimineaţa şi seara favorizează îmbolnăvirea copiilor. Virozele şi pneumoniile apar foarte des. Copiii trebuie prezentaţi medicului specialist pentru a urma o schemă de tratament autorizată. Nu este recomandat ca tratamentul să se facă la întâmplare sau folosind medicamente care pot avea efecte nedorite, a mai spus reprezentanta DSP Gorj.

Vox 1 Elena Pițian

1 COMENTARIU

Comments are closed.