Nu va mai fi constituit Biroul Judeţean de Circumscripţie Electorală pentru alegerile din Teleşti

0
428

Autoirtăţile nu vor mai constitui un Birou Electoral Judeţean pentru alegerile parţiale de la Teleşti, acolo unde cetăţenii sunt chemaţi pe 5 noiembrie la urne să îşi desemneze primarul. Romulus Bâldea, primarul ales a demisionat pe motiv de incompatibilitate. Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat că va fii înfiinţat doar un Biroul local de circumscripţie care va avea un preşedinte şi un locţiilor. Cei doi vor fi aleşi, prin tragere la sorţi, din rândul judecătorilor Tribunalului Gorj.

Instituţia Prefectului va începe pregătirea alegerilor parţiale de la Teleşti, începând cu data de 10 octombrie. Se lucrează în prezent la confecţionarea ştampilelor de control pentru biroul de circumscripţie şi pentru birourile secţiilor de votare, mai spune Sorin Arjoca, suprefectul județului Gorj.

Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a mai declarat că în comuna Teleşti sunt 4 secţii de votare. Acestea se vor menţine la fel ca la ultimele alegeri şi au fost stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă.

Prefectura Gorj va tipări aproximativ 2.000 de buletine de vot pentru alegerile parţiale de la Teleşti. Restul materialelor vor fi trimise de Guvern. Este vorba de ştampilele cu menţiunea Votat, timbrele autocolante şi plicurile sigilate.

Până acum, patru partide au anunţat candidaţi pentru alegerile de la Teleşti. Este vorba de PSD, PNL, PMP şi ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here