Noi stele pe Aleea Personalităţilor din oraşul Târgu Jiu: filosoful George Uscătescu şi arhitectul Doppler Rider

0
205

Au debutat Zilele Municipiului Târgu Jiu, astăzi fiind  programate o serie de evenimente publice la care au participat autorităţile locale şi judeţene. Astfel, pe Aleea Personalităţilor din centrul oraşului Târgu Jiu au fost dezvelite două noi stele. Una îi este dedicată filosofului gorjean George Uscătescu, iar alta arhitectului Doppler Rider. George Uscătescu este o personalitate din domeniul gândirii, născut la Creţeşti, lângă Târgu Cărbuneşti. Studiile liceale le-a făcut la Târgu Jiu. Ulterior a studiat Filosofie şi Drept la Universitatea din Bucureşti, după care a obţinut o bursă de studii în Italia. S-a stabilit în Spania unde a activat ca profesor universitar la Madrid. A scris peste 80 de cărţi. A murit în 1995 la vârsta de 76 de ani.

Potrivit primarului Marcel Romanescu, cele două personalităţi meritau câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Târgu Jiu. Edilul a mai spus că din programul zilei de astăzi nu vor lipsi două lansări de carte, sub semnătura inspectorului şcolar general Marcela Mrejeru şi a lui Ion Isac. De asemenea, în această seară este programată procesiunea religioasă la care vor participa 180 de preoţi din oraş şi din judeţ şi la care sunt aşteptaţi şi cetăţenii municipiului. Procesiunea este dedicată patronilor spirituali ai oraşului Târgu Jiu, Sfinţii Constantin şi Elena.

Vox 1 Marcel Romanescu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a mai spus că pentru toate manifestările există rezervată Sala Sporturilor, în cazul în care va ploua. Procesiunea religioasă se va desfăşura, însă în aer liber, pe străzile municipiului, indiferent de condiţiile meteorologice.

Autoritățile speră ca măcar spre sfârșitul acestei săptămâni vremea să fie bună pentru că în Piaţa Prefecturii sunt programate două evenimente dedicate tinerilor. Este vorba de Balul liceelor şi Balul absolvenților.

Vox 2 Marcel Romanescu