Noi atacuri între primarul Marcel Romanescu și vicele Adrian Tudor, după ce pavimentul de pe insuliţă a fost distrus din cauza sculpturilor realizate în Tabăra Brâncuşiana

1
766

Pavimentul de pe insuliţa de lângă Parcul central a fost distrus de activităţile de montare a operelor realizate în cadrul Simpozionului de sculptură „Brâncuşiana”de la Târgu Jiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a declarat nemulţumit de modul în care s-a acţionat şi a cerut societății Edilitara să remedieze problemele apărute pentru ca pavimentul să fie readus la starea iniţială.

Conform lui Marcel Romanescu, viceprimarul Adrian Tudor ar fi responsabil de situația creată  pentru că  ar fi trebuit să facă o analiză prealabilă, înainte de a decide amplasarea operelor respective pe Insuliţă.

Vox 1 Marcel Romanescu

Edilul din Târgu Jiu a recunoscut că a știut că monumentele vor fi instalate pe Insuliţă, însă a precizat că cei care au desfăşurat activităţile respective nu şi-au luat măsurile necesare pentru a proteja pavimentul sau pentru a-l repara. Sculpturile au câteva tone şi s-a intrat pe insuliţă cu o macara de mare tonaj.

Vox 2 Marcel Romanescu

De cealaltă parte, Adrian Tudor, responsabilul pe cultură și viceprimarul din Târgu-Jiu își recunoaște vina și, mai mult, susține că pavelele sunt distuse  în fiecare an și mai apoi reparate.

Vox Adrian Tudor

În urmă cu ceva timp, între Adrian Tudor și Marcel Romanescu a apărut un conflict, după ce primarul din Târgu-Jiu s-a opus ca Tabăra de sculptură să mai fie organizată în municipiu, din cauza sumelor mari de bani cheltuite cu această activitate.