Nereguli mari la Primăria Albeni. Prefectura ia în calcul aplicarea unei amenzi de 3.000 de lei

0
639

Prefectura Gorj a făcut publice neregulile constatate de Corpul de Control la Primăria din Albeni. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că o serie de hotărâri ale Consiliului Local nu au fost comunicate Instituţiei Prefectului. De asemenea, secretarul Primăriei Albeni nu ar fi respectat procedurile legale în anumite situaţii, respectiv nu a supus aprobării Consiliului Local o serie de documente. Tot secretarul comunei nu a comunicat la timp actele emise de Consiliul Local, pentru a fi supuse controlului de legalitate realizat de Instituţia Prefectului, mai spune Ciprian Florescu.

Vox 1 Ciprian Florescu

De asemenea,  primarul comunei Albeni, Ionuț Stan se face vinovat de nerespectarea legistaţiei cu privire la situaţiile financiare. Au fost încheiate contracte de licitaţii publice fără obţinerea avizului de la Trezorerie. Şi în ceea ce priveşte salariul unui angajat s-au comis ilegalităţi, fiind acordat un spor lunar de excelenţă, potrivit lui Florescu. Acest lucru este interzis de lege.

Vox 2 Ciprian Florescu

Corpul de Control a depistat şi sporuri acordate preferenţial. Este vorba de sporul de condiţii vătămătoare acordat doar unora dintre angajaţii primăriei, deşi toţi ar fi avut dreptul la un astfel de spor. Şi în privinţa stabilirii impozitelor locale au fost scoase în evidenţă neajunsuri.

Vox 3 Ciprian Florescu

Conform reprezentantului Guvernului în teritoriu, cei care se fac vinovaţi vor fi sancţionaţi. Raportul va fi trimis miercuri Primăriei Albeni. De asemenea, secretarul şi primarul vor fi sancţionaţi. Amenda care ar putea fi aplicată în acest caz este de 3.000 de lei.

Vox 4 Ciprian Florescu