Nereguli descoperite de Corpul de Control al Prefecturii la Direcţia pentru Cultură. Urmează controale și la alte servicii publice deconcentrate

0
217

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a anunţat că funcţionarii Corpului de Control al instituţiei au finalizat verificările la Direcţia pentru Cultură. A fost vorba de o acţiune de informare şi documentare. A fost identificată o lipsă a personalului şi posturi vacante. De asemenea, lipseau fişe ale postului în anumite situaţii.

O altă problemă identificată este legată de lipsa unei inventarieri clare a obiectivelor care au un statut cultural. O deficienţă constatată este neîncasarea taxei de cultură care trebuie achitată de cei care îşi desfăşoară activitatea în apropierea unor obiective culturale. Direcţia de Cultură nu reuşeşte să încaseze măcar în parte taxa respectivă, potrivit prefectului Ciprian Florescu.

Şeful Instituţiei Prefectului a mai spus că, în urma deficienţelor constatate au fost trasate măsuri. Modul în care vor fi soluţionate deficienţele va fi verificat de Prefectura Gorj.  Ciprian Florescu a declarat că specialiştii din cadrul Corpului de Control vor verifica pe rând toate serviciile publice deconcentrate, iar conducerile instituţiilor respective sunt solicitate să pregătească toate documentaţiile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here