Nemulțumite de sistemul medical din Gorj, sute de mămici vor să iasă în stradă la Târgu-Jiu. Romanescu susține că va autoriza protestul

0
487

Mămicile din Gorj se pregătesc să iasă în stradă. Acestea s-au mobilizat pe o rețea de socializare și intenționează să organizeze o acțiune de protest, luni la ora 15.00 în fața Prefecturii din Târgu-Jiu. Principala nemulțumire vizează sistemul medical din Gorj, un domeniu putred și vitregit de toți cei care au trecut prin funcțiile de conducere în spitalele din județ. Mamele au decis să își strige în stradă nemulțumirile legate de experiențele neplăcute pe care le-au trăit în spitalele din Gorj.  Decizia mămicilor de a protesta vine ca urmare a tragediilor ce se țin lanț în unitățile medicale din județ, în special la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Mămicile susțin că au ajuns să se teamă pentru viața lor și a copiilor lor, sute de mămici arătându-și susținerea pentru acțiunea de protest, după ce au rămas cu amintirea unor întâmplări dureroase. Mămicile intenționează să depună o cerere la primăria municipiului pentru a obține autorizație, astfel încât protestul acestora, programat pentru luni, la ora 15.00 să fie unul legal. Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu susține că nu are nimic împotiva organizării acestui miting și va da curs solicitării de autorizare a protestului.

 

În tot acest timp, conducerea Consilului Județean Gorj care are în subordine Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu a intrat în silenzio stampa. Consilierii șefului județului, Comsin Popescu îl scuză pe acesta de fiecare dată când reprezentanții mass media încearcă să obțină un punct de vedere de la acesta legat de situația în care se află unitatea medicală din municipiu.