Neaprobarea bugetului la nivel naţional a blocat acordarea ajutoarelor de minimis la nivelul Direcţiei pentru Agricultură Gorj

1
275

Direcţia pentru Agricultură Gorj nu poate demara niciunul dintre programele privind acordarea de ajutoare de minimis în lipsa unui buget aprobat. Există toate documentaţiile întocmite, însă lipseşte bugetul. Alin Petrică, directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a declarat că anul acesta vor fi în derulare patru programe prin care vor fi acordate subvenţii producătorilor agricoli. Este vorba de ajutorul de minimis la cultivarea de tomate în spaţii protejate, ajutorul de minimis pentru cultivatorii de usturoi – o noutate, pentru producătorii de lână şi pentru crescătorii raselor de porcine bazna şi mangaliţa.

Vox 1 Alin Petrică

Alin Petrică a precizat că de anul acesta se va introduce şi ajutorul de minimis pentru producătorii de usturoi. Este vorba de un sprijin de o mie de euro pe hectar, la o suprafaţă minimă cultivată de 3.000 de metri pătraţi. Chiar dacă nu este un judeţ cu tradiţie în cultura usturoiului, Alin Petrică speră ca şi fermierii din Gorj să se înscrie în program şi să beneficieze de sumele acordate de Ministerul Agriculturii.

Vox 2 Alin Petrică