Municipiul Târgu Jiu are un buget aprobat şi se pot desfăşura normal activităţile la nivelul oraşului

0
139

Municipiul Târgu Jiu are un Buget de Venituri şi Cheltueili aprobat. Consiliul Local s-a reunit înainte de sărbătorile pascale şi a votat proiectul de buget al municipiului Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu s-a declarat mulţumit că oraşul are un buget aprobat, chiar şi cu o întârziere de 4 luni de zile. Aleşii locali au avut nevoie de 6 ore şi jumătate pentru a aproba Bugetului de Venituri şi Cheltueili propus pentru anul 2019. Deși susține că este mulţumit că instituţia are totuși un buget, capitolul  dedicat investiţiilor lasă mult de dorit, susține Romanescu. Astfel, sumele alocate pentru investiţii sunt sub cele din 2018 şi din 2017.

Vox 1 Marcel Romanescu

O problemă majoră pe care aleşii locali au avut-o de rezolvat în şedinţa în care a fost aprobat proiectul de buget pe 2019 a fost cea legată de majorarea salariilor în primărie. Marcel Romanescu a spus că era foarte greu de aplicat o majorare de 10% a salariilor, întrucât nu exista disponibilul financiar în buget. S-a găsit, în schimb o soluţie de compromis cu o majorare de 3%. Pentru ca acestă majorare să fie posibilă  au fost găsite fonduri de la investiţii şi de la activitatea de gospodărire comunală. Este nevoie de 630.000 de lei pentru a acoperi majorarea de 3%, iar fondurile au fost asigurate în bugetul aprobat recent.

Vox 2 Marcel Romanescu

Edilul municipiului Târgu Jiu susține că s-a încercat inclusiv modificarea bugetului destinat Clubului Sportiv Municipal. Ulterior, s-a revenit la vechile propuneri şi s-a votat bugetul stabilit iniţial. Astfel, CSM Târgu Jiu va putea funcţiona în baza bugetului propriu aprobat de consilierii locali, a mai declarat Romanescu.

Vox 3 Marcel Romanescu