Municipalitatea nu mai alocă bani pentru Tabăra de Sculptură de la Târgu-Jiu

0
390

Cu un buget pe 2019 și așa destul de sărac, autoritățile din Târgu-Jiu anunță că nu vor mai aloca niciun leu pentru organizarea Taberei de Sculptură din municipiu. Edilul Marcel Romanescu a explicat că motivele care l-au determinat să nu mai aloce fonduri în această direcție sunt legate de faptul că există în momentul de față câteva sute de opere amplasate haotic pe raza municipiului și, mai mult decât atât acestea nu au nici măcar avize de la Ministerul Culturii. Operele nu sunt nici măcar întreținute corespunzător și s-au înnegrit, afirmă Romanescu, acesta solicitându-le reprezentanților Centrului Brâncuși să se ocupe mai întâi de acest aspect. În aceste condiții, Tabăra de Sculptură de la Târgu-Jiu riscă să devină istorie, primarul Marcel Romanescu declarând că nici nu mai vrea să audă de posibilitatea organizării unei noi ediții anul acesta.

Vox 1 Marcel Romanescu

Marcel Romanescu a anunțat totuși că a alocat suma de 60.000 de lei Centrului Brâncuși, bani care vor trebui folosiți doar pentru lucrările de reabilitare a operelor actuale și pentru obținerea de avize ale acestora.

Vox 2 Marcel Romanescu

Primarul din Târgu-Jiu s-a declarat nemulțumit încă de anul trecut că au fost cheltuite sume mari de bani pentru organizarea Taberei de Sculptură an de an în municipiu, precizând că operele rezultate până acum sunt suficiente pentru oraş.