Ministrul Sănătății, șocat de Spitalul Judeţean

0
873

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a făcut o vizită spitalelor gorjene, pentru a se convinge cu ochii săi dacă reclamațiile sosite la Minister sunt întemeiate sau nu. Aceasta a constatat că multe dintre acuzațiile aduse unităților medicale sunt reale și se declară profund dezamăgită de descoperirile făcute.

Spitalul Județean de Urgență este luat în vizor! Multiplele scandaluri apărute în presă, au determinat Corpul de control al Ministerului Sănătății să vină la Târgu-Jiu, încă de luni. Sorina Pintea, a decis să facă personal o vizită Spitalului Județean de Urgență în urma multiplelor reclamații, mai exact 62 la număr. Aceasta a declarat dezamăgită, că unele dintre aceste reclamații sunt absolut întemeiate, situația fiind îngrijorătoare.

Ministrul a constat fapul că modul în care cadrele medicale se comportă cu pacienții lasă de dorit, chiar dacă acesta este un criteriu important în calitatea actului medical și nu doar actul în sine. Potrivit Sorinei Pintea, medicii trebuie să își rectifice modul de abordare a bolnavilor , acesta fiind un motiv care îi determină pe pacienți să renunțe la serviciile oferite de unitatea medicală, indiferent de calitatea lor.

Un alt aspect sesizat de ministru este fapul că spitalul nu a evoluat suficient, fapt care i-a determinat pe pacienți să nu mai spere la schimbări și să se îndrepte spre alte unități medicale. Sorina Pintea s-a declarat dezamăgită de lipsa de așteptări a oamenilor, întemeiată de altfel, după ce promisiunile făcute de conducere nu au fost ținute în repetate rânduri.

Se anunță deja modificări cu privire la structura spitalului. Unitatea medicală dispune de două Secții de Chirurgie, una dintre ele fiind considerată nefolositoare, având în vedere gradul de ocpuare foarte mic. Acest aspect a fost sesizat și pe alte secții, ceea ce i-a denotat Sorinei Pintea faptul că gorjenii nu au încredere să apeleze la serviciile Spitalului Județean.

Pintea a confirmat și faptul că protocoalele privind igienizarea nu sunt respectate conform prevederilor legale.

Pacienții Spitalului Județean s-au plans în repetate rânduri că mâncarea este mult prea puțină  și de multe ori meniul lasă de dorit. Această acuzație a fost rapid lămurită de ministrul de resort, care susține că problema poate fi rezolvată intern, prin suplimentarea normei de hrană, măsură pe care conducerea nu a aplicat-o până acum.

De asemenea , Sorina Pintea a făcut acuzații grave cu privire la neimplicarea în luarea unor măsuri, pentru rezolvarea problemelor interne, fapt despre care se declară total nemulțumită.

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, va reveni la Târgu Jiu, peste aproximativ o lună, cu raportul de control, când speră să observe și o remediere a situației critice în care se află Spitalul Județean de Urgență.