Mii de copii sunt aşteptaţi în centrul municipiului Târgu Jiu, la manifestările organizate pe 1 Iunie, de Ziua Copilului

0
489

Mii de copii din Târgu Jiu şi nu numai sunt aşteptaţi pe 1 Iunie în centrul oraşului pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului. Nu vor lipsi competiţiile sportive, jocurile şi concursurile de desene pe asfalt, spectacole de teatru, dar și o întâlnire cu aleşii locali.

De asemenea, salvamontiştii îşi vor prezenta tehnica şi echipamentele pentru intervenţie, iar o firmă de echipamente sportive va face o prezentare în Piaţa Prefecturii, locul desfăşurării manifestărilor de 1 Iunie. Pe scena amenajată în Piaţa Prefecturii va putea fi  vizionat spectacolul Planeta Veselă, dar şi un spectacol oferit de Palatul Copiilor. Activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Copilului vor debuta la ora 09,00 şi se vor încheia seara.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că în cadrul evenimentului va avea loc şi o cupă la minifotbal pe terenurile de sport recent inaugurate la unităţile de învăţământ din municipiu. Vor participa echipe de la şcolile din oraş. Finalele se vor desfăşura pe terenul de la Liceul cu Program Sportiv.

Vox 1 Marcel Romanescu

Municipalitatea va amenaja și un stand în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu cu produse pe care copiii le vor putea crea pe loc. Este vorba de figurine din ipsos pe care micuții le vor putea picta sau colora. Dacă nu va ploua, în Piaţa Prefecturii, va fi prezentată şi o piesă de teatru pentru copii. În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile, spectacolul va fi găzduit de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Vox 2 Marcel Romanescu

Tot sâmbătă 1 Iunie, în premieră anul acesta, de la ora 13,30 copiii vor putea să viziteze Primăria Târgu Jiu. Aici vor putea sta de vorbă cu primarul şi cu aleşii locali. Marcel Romanescu a făcut și un apel la consilieri să fie prezenţi de Ziua Internațională a Copilului la sala de şedinţe a Consiliului Local pentru ca micuții să poată interacționa cu aceștia. Seara, de la ora 18:00, va avea loc și festivitatea de premiere a echipelor participante la competiţia de minifotbal.

Vox 3 Marcel Romanescu