Materiale folosite în premieră la lucrările din Defileul Jiului

1
828

Lucrările de reabilitare a DN 66 în Defileul Jiului continuă şi în aceste zile. Constructorii spanioli de la firma Copisa folosesc în premieră o plasă metalică aplicată peste stratul de asfat în zona dalelor de beton. Plasa matalică este realizată de o societate din afara ţării. Materialul respectiv se aplică peste stratul de asfalt şi asigură o rezistenţă mai bună a lucrării. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, deşi lucrările au fost atribuite firmei din Spania, pe şanierul drumului naţional Bumbeşti-Jiu – Petroşani se lucrează cu ingineri români şi se asigură materialele şi calitatea prevăzută de legislaţia europeană. Şoferii vor putea să verifice încă din acest an modul în care spaniolii şi românii au lucrat la drumul european care traversează Defielul Jiului şi care face legătura între judeţele Gorj şi Hunedoara.

Vox Ion Tudor

Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, a mai declarat că în zona Defileului infrastructura a fost afectată de-a lungul anilor. Noile materiale folosite în Defileul Jiului preiau toate vibraţiile şi asigură o rezistenţă mai bună a asfaltului. Iniţial a fost montată plasă experimental într-o anumită zonă, iar, ulterior, soluţia a fost aprobată de conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră. Astfel, plasele metalice vor fi aplicate pe întreg traseul şoselei din Defileul Jiului.

Vox Ion Tudor

 

Lucrările la drumul din Defileul Jiului sunt executate de o asociere de firme în frunte cu societatea spaniolă Copisa. Valoarea contractului depăşeşte 185 de milioane de lei.

 

1 COMENTARIU

  1. Eu zic ca nu e suficient. Au nevoie de materiale magice sa termine lucrarile de pe Valea Jiului. Dureaza de o eternitate, iar ce repara ziua se strica noaptea, ca in balada mesterului Manole. Este dovada neputintei a hotilor si prostilor ce ne conduc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here