Mașini distruse de tencuiala unui bloc

0
647

Incident deosebit de grav într-un cartier din Târgu Jiu. Mai multe mașini au fost avariate după ce bucăți de tencuială s-au desprins de pe un bloc situat în zona Lido din municipiu și au căzut peste ele. Păgubiții susțin că nu este prima dată când se întâmplă un astfel de incident și că se va mai repeta, data viitoare existând riscul ca bucățile de ciment să lovească oamenii care trec prin zonă. Vinovați sunt locatarii blocului respectiv care au refuzat să contribuie cu câte 100 de lei pentru a fi făcute reparațiile necesare.

Indiferența unor locatari ar fi putut să provoace o adevărată tragedie seara trecută, într-un cartier din Trâgu Jiu. Mai multe bucăți de tencuială s-au desprins de pe un bloc și au lovit mai multe mașini parcate în zonă. Din fericire, în acele momente nu trecea nimeni pe acolo. Culmea, chiar cei care locuiesc în cartierul respectiv spun că nu este prima dată când se întâmplă așa ceva, dar până acum nu au fost înregistrate pagube. Când au văzut mașinile lovite, oamenii au cerut imediat ajutorul pompierilor. Aceștia au intervenit pentru a îndepărta și alte bucăți de tencuială de pe fațada blocului, care ar fi putut să cadă în orice clipă.

Chiar dacă știu că nu este prima dată când s-a întâmplat un astfel de incident în cartierul lor, oamenii care locuiesc acolo sunt principalii vinovați de această situație. Administratorul blocului a precizat că deși a încercat în nenumărate rânduri să îi convingă să contribuie cu câte 100 de lei pentru a face reparațiile necesare, locatarii au refuzat. Autoritățile locale din Târgu Jiu au precizat faptul că blocul respectiv poate fi inclus într-un program de reabilitare și îi așteaptă pe locatari să depună solicitări în acest sens. Proprietarii mașinilor avariate sunt nevoiți acum să suporte costurile reparațiilor dacă nu vor da în judecată asociația de proprietari. Și asta pentru că niciunul dintre păgubiți nu are asigurare CASCO.