Marcel Romanescu vrea administrator public la primărie, după modelul oraşelor din Ardeal

0
378

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că este important ca municipiul să beneficieze de un administrator public. Postul respectiv este deja înfiinţat, iar în prezent se lucrează la fişa postului şi la stabilirea principalelor atribuţii pe care le va avea viitorul administrator public de la Primăria Târgu Jiu.

Edilul a precizat că managerul de oraş va prelua o parte din atribuţiile primarului şi se va ocupa strict de anumite probleme. Este vorba de partea de resurse umane, coordonarea direcţiilor, investiţiile şi aşa mai departe.

Marcel Romanescu a precizat că după ce va beneficia de asistenţă din partea managerului de oraş primarul va putea să aibă o colaborare mai bună cu autorităţile centrale.

 

Potrivit primarului Marcel Romanescu, până în momentul de faţă a acţionat strict în limita atribuţiilor pe care le are şi nu a putut acţiona în afara acestui cadru. Astfel, edilul nu şi-a putut lăsa un înlocuitor la primărie, în cazul în care a fost nevoie să plece. Romanescu a precizat că va avea nevoie de aprobarea Consiliului Local pentru a aduce un administrator public la Primăria Târgu Jiu.

 

După cum se cunoaşte, majoritatea PSD-ALDE-PSRo nu este de acord cu angajarea unui administrator public. Cei doi viceprimari ai PSD, Aurel Popescu şi Adrian Tudor, sunt de părere că primarul trebuie să fie cel care conduce pe deplin instituţia şi să nu îşi delege din atribuţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here