Marcel Romanescu va contesta administrativ şi la instanţa de Contencios Administrativ Hotărârea prin care Consiliul Judeţean Gorj a repartizat cota defalcată din TVA către primării

0
269

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu s-a împăcat cu gândul că a primit bani mai puţini decât ceruse de la Consiliul Judeţean. Instituţia a solicitat 8 milioane de lei şi a primit prin repartiţia de la CJ Gorj doar 1,2 milioane de lei.

Marcel Romanescu a declarat că va depune o plângere prealabilă la Consiliul Judeţean pentru a afla care au fost criteriile în baza cărora banii au fost repartizaţi primăriilor. Ulterior se va adresa instanţei de Contencios Administrativ.

Primarul din Târgu Jiu a precizat că ar fi avut la îndemână şi varianta suspendării aplicării Hotărârii Consiliului Judeţean Gorj privind repartizarea fondurilor către UAT-uri. Într-o astfel de situaţie toate primăriile ar fi fost blocate până când speţa ar fi fost judecată în instanţă.

În opinia lui Romanescu, şefii Consiliului Judeţean Gorj ar fi trebuit să publice criteriile în baza cărora a fost repartizată suma totală. Este vorba de cofinanţări la proiecte europene sau alte criterii care nu ar fi fost făcute publice, în opinia primarului din Târgu Jiu.

Vox 1 Marcel Romanescu

Edilul municipiului reşedinţă de judeţ a precizat că nu a mai discutat cu şeful Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. Marcel Romanescu spune că a fost indus în eroare, având în vedere că se aştepta la o altă sumă. Primarul spune că Bugetul de venituri şi cheltueili al primăriei a fost dat peste cap şi nu sunt soluţii pentru acoperirea lipsurilor. Diferenţa este mult prea mare. Este vorba de o solicitare de 8 milioane de lei şi o sumă repartizată de doar 1,2 milioane de lei.

Vox 2 Marcel Romanescu

Primăria Municipiului Târgu Jiu invită cetățenii duminică, 21 aprilie, începând cu ora 16:00, la Teatrul “Elvira Godeanu”, unde va avea loc o dezbatere publică privind Proiectul de Buget pentru anul 2019.

În prealabil vor exista discuții pe aceeași temă astăzi, începând cu ora 15:00 cu consilierii locali din partea PNL și PMP, iar de la ora 16:00 cu reprezentanții PSD, ALDE și PSRo din Consiliul Local.