Şedinţă „de îndată” în zadar pentru a-l putea instala în funcţie pe Robert Bălăeţ. Iar au lipsit consilierii PSD şi PSRO!

1
332

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a convocat din nou consilierii locali astăzi la o şedinţă „de îndată”. Ieri, aleşii din majoritatea PSD – ALDE  – PSRo nu s-au prezentat la şedinţa solicitată de edil pentru validarea rezultatului la concursul pentru numirea unui şef în fruntea Clubului Sportiv Municipal. Marcel Romanescu a spus că astăzi nu le va propune consilierilor validarea rezultatului la concurs, ci modificarea unei Hotărâri a Consiliului Local, astfel încât să poată să semneze contractul de mandat cu Robert Bălăeţ.

Vox 1 Marcel Romanescu

Edilul din Târgu Jiu susține că proiectul de management depus de Robert Bălăeţ a fost declarat câştigător de către Comisia de concurs şi acum trebuie să aibă loc numirea în funcţie. Consilierii locali s-au opus votării iniţiativei lui Marcel Romanescu pe motiv că nu ar fi avut posibilitatea să citească proiectul de management. De asemenea, viceprimarul Aurel Popescu este de părere că legea îi permite primarului să semneze contractul şi fără să obţină un aviz de la Consiliul Local. În aceste condiții, Romanescu a renunțat să le mai propună consilierilor validarea rezultatului la concurs, ci le solicită modificarea unei Hotărâri a Consiliului Local, astfel încât să poată să semneze contractul de mandat cu Robert Bălăeţ.

Vox 2 Marcel Romanes

Nici cea de a treia şedinţă de consiliu local organizată astăzi pentru a asigura cadrul legal numirii noului director de la CSM Tg. Jiu nu şi-a atins scopul, consilierii majorităţii neonorând cu prezenţa.

Robert Bălăeţ ameninţă cu darea în judecată a Consiliului Local Tg. Jiu, astăzi fiind ultima zi în care mai putea fi validat.