Manifestări dedicate Anului centenar „Dincă Schileru”

0
464

În săptămânile următoare vor avea loc în judeţul Gorj o serie de manifestări dedicate Anului Centenar „Dincă Schileru”.  Consiliul Judeţean Gorj este principalul organizator al evenimentelor aprobate printr-o Hotărâre aprobată de aleşii judeţeni.  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Gheorghe Nichifor, a declarat că în data de 21 mai se vor împlini 100 de ani de la moartea cunoscutului om politic gorjean Dincă Schileru. Cele mai importante manifestări dedicate acestuia vor avea loc în următoarele două săptămâni. Sunt programate trei expoziţii de fotografie, dintre care două la Târgu Jiu şi una la Bâlteni.

De asemenea, la Târgu Jiu, este programat miercuri Simpozionul „Gorjul, vatră de istorie românească”, ajuns la ediţia cu numărul 34. În cadrul evenimentului vor fi prezentate lucrări ştiinţifice dedicate omului politic Dincă Schileru şi moştenirii acestuia. Vor participa la eveniment cunoscuţi istorici locali.

Vox 1 Gheorghe Nichifor

De asemenea, va avea loc şi o relansare de carte. Este vorba de lucrarea „Dincă Schileru – o legendă vie a Gorjului”. Lucrarea a ajuns la a treia ediţie şi este scrisă de istoricul Gheorghe Nichifor.

Tot cu această ocazie va fi dezvelit și bustul lui Dincă Schileru, la Liceul din Bâlteni. Aici este programat un microrecital susţinut de centrul de creaţie şi Ansamblul „Doina Gorjului”. În seara zilei de 21 mai va avea loc un spectacol dedicat la Târgu Jiu tot omului politic gorjean, a anunțat Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

Vox 2 Gheorghe Nichifor