Mămicile din Târgu-Jiu au reușit să smulgă promisiuni de la autorități, în urma protestului de ieri din Pița Prefecturii

0
359

Mămicile din Târgu-Jiu care au protestat ieri timp de două ore în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu au reușit să smulgă câteva promisiuni atât de la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, cât și de la șeful județului, Comsin Popescu. Acesta au înaintat un memoriu conducerii Consiliului Județean în care și-au prezentat nemulțumirile legate de condițiile inumane din Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. La protestul care s-a desfășurat între orele 15.00-17.00, unele dintre mame au venit însoțite și de copii, pentru a-și spune public nemulțumirile. În final, acestora li s-a promis că vor fi găsite în primul rând soluții pe termen scurt pentru ca cele mai importante secții ale spitalului, respectiv Pediatria și Ginecologia, să beneficieze măcar de condiții minime de igienă.

Mămicile au fost chiar sfătuite să înființeze un ONG ca să își poată expune de acum înainte  toate problemele cu care se confruntă. Legat de condițiile din spital, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, a promis din nou că vor fi reabilitate trei secții și va fi cumpărat instrumentar nou în acest an.

La discuțiile cu mămicile din Târgu-Jiu a fost prezent în Piața Prefecturii și Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență care a anunțat că a luat decizia de a-i avertiza pe angajații spitalului să aibă un comportament adecvat cu bolnavii cu mult timp înainte de protestul mămicilor.

Peste 60 de mămici din Târgu Jiu au protestat ieri după-amiază în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu împotriva condiţiilor proaste din spitalele gorjene şi în special din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.