Localităţile Novaci și Polovragi au devenit stațiuni turistice de interes local

0
930

Oraşul Novaci şi comuna Polovragi au devenit staţiuni turistice de interes local. Potrivit deputatului de Gorj, Mihai Weber, în ședința de joi, 15 noiembrie, Guvernul a adoptat o hotărâre promovată de Ministerul Turismului, prin care s-a aprobat atestarea a 11 localități din România ca stațiuni turistice de interes local.

Printre acestea se află și localitățile gorjene, Novaci și Polovragi, al căror nou statut le va permite autorităților locale să acceseze cu mai multă ușurință fonduri prin care să dezvolte aceste localități din punct de vedere turistic și socio-economic. Este de precizat că Baia de Fier a devenit, de asemenea, staţiune de interes local, în urmă cu un an. Astfel, noul statul al comunei şi al oraşului Novaci transformă pentru prima dată zona turistică Rânca în staţiunea turistică Rânca.

Este o oportunitate pe care o au cele două primării, obştile şi proprietarii de pensiuni de a rezolva problemele de infrastructură din Rânca şi de a dezvolta proiecte noi. De ani de zile autorităţile locale şi judeţene încearcă să transforme Rânca în staţiune de interes turistic, local sau naţional.

Rânca are probleme mari cu sistemul de canalizare şi alimentare cu apă. Este nevoie de intervenţia autorităţilor pentru a elimina deficienţele din infrastructura respectivă. Mai este nevoie de fonduri pentru asfaltarea strrăzilor interioare şi pentru introducerea iluminatului public. De asemenea, este necesară şi reorganizarea sistemului de salubritate din noua staţiune, dar şi rezolvarea problemei câinilor comunitari.