Liberalii din CL Târgu-Jiu vor să inițieze un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Marian Rotaru de la Direcţia de Patrimoniu. Prefectura va verifica legalitatea documentului

1
239

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că instituţia pe care o conduce va verifica un proiect de Hotărâre privind demiterea lui Marian Rotaru, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu, în urma scandalului „pedichiura”. Proiectul va fi iniţiat de către aleşii liberali.

Ciprian Florescu a spus că mai întâi documentul va trebui să fie analizat în comisiile de specialitate, de compartimentul juridic al primăriei şi va trebui să fie dezbătut şi de consilierii locali în şedinţă. Aceştia vor trebui să se pronunţe asupra oportunităţii şi legalităţii unui astfel de proiect, după cum a precizat Ciprian Florescu. Ulterior, Prefectura Gorj va analiza de asemenea, Hotărârea, în cazul în care aceasta va fi adoptată.

Vox 3 Ciprian Florescu

La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că este vorba de o decizie politică luată la nivelul conducerii Organizaţiei Judeţene a PNL pe care o va respecta. Cu toate acestea va trebui să existe o prevedere legală pentru demiterea lui Marian Rotaru prin Hotărâre de Consiliu Local.

Vox 1 Marcel Romanescu

Ideea demiterii lui Marian Rotaru prin Hotărâre de Consiliu Local a fost avansată după ce s-a ajuns la concluzia că directorul de la Patrimoniu nu va putea fi sancţionat de Comisia de Disciplină din primărie.