ISJ : ”Dascălii își vor primi banii până mâine”

0
360

Banii vor ajunge până mâine  în conturile dascălilor din Gorj. Asta susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, profesorii de la Școala Gimnazială alexandru Ștefulescu din Târgu Jiu au refuzat să intre la ore fiind nemulțumiți că nu și-au primit salariile. În această situație se află însă și dascălii de la alte școli din județ. Astăzi, Ion Ișfan, inspectorul școlar general a mers la Școala Alexandru Ștefulescu și a purtat discuții cu directorul unității de învățământ dar și cu cadrele didactice, dând asigurări că până mâine vor avea banii în conturi.

Profesorii în cadrul mai multor unități de învățământ din Gorj nu și-au primit salariile la sfârșitul săptămânii trecute, pentru că școlile unde predau nu au avut bani suficienți în conturi. Nemulțumiți de cele întâmplate, profesorii de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu au refuzat să intre la ore, la sfârșitul săptămânii trecute. Dascălii au ieșit vineri în curtea unității de învățământ împreună cu elevii și au stat acolo până la finalul programului.  Astăzi, Ion Ișfan, inspectorul școlar general al Inaspectoratului Școlar Județean Gorj a mers la școlile unde profesorii nu au primit salariile și a dat asigurări că până mâine, banii le vor fi virați în conturi.

Banii din conturile unităților de învățământ ar fi ajuns pentru plăţi parţiale ale salariilor sau pentru achitarea acestora fără să fie plătite contribuţiile sociale şi celelalte obligaţii fiscale către bugetul de stat. În asemenea condiţii, plata  reprezintă infracţiune, iar dacă directorii școlilor ar fi plătit  salariile fără să achite contribuţiile sociale sau de sănătate ar fi putut fi acuzați de evaziune fiscală.