Investitorii care au preluat Avicola vor crea 600 de locuri de muncă la Târgu-Jiu. Copiii angajaților vor beneficia de un program special de îngrijire și educare

0
316

Investitorii care au preluat firma Avicola și-au prezentat astăzi la Târgu-Jiu perspectivele de viitor. Carmistin a preluat integral patrimoniul fostei Avicola, reprezentanții companiei  prezentând planul de investiții pentru reînvierea combinatului de creștere a păsărilor.

Cu un plan bine pus la punct afaceriștii numărul 4 în ceea ce înseamnă industria cărnii de pui în România vor să pună bazele unei adevărate uzine și la Târgu- Jiu.

Iustin Paraschiv, director general al sociatății a explicat că decizia care a stat la baza realizării unei astfel de investiții în județul Gorj  este ca urmare a faptului că aici încă mai există forță de muncă, în comparație cu alte județe ale țării.

Pentru îneput suscursala din Gorj va angaja oameni pe posturile cheie ce vor fi specializați în județul Vâlcea ulterior fiind făcută selecția și pentru restul de angajați. În același timp, compania care deține marca La Provincia a luat deja legătura cu foștii salariați, o parte a acestora fiind deja angajați.

În total vor fi create aproximativ 600 de locuri de muncă, anunță Tiberiu Berbece, directorul adjunct al Carmistin, compania care deține firma La Provincia.

Investiția de la fosta Avicola înseamnă revitalizarea unei industrii care a funcționat și în perioada de dinainte de 1989, susține Cosmin Popescu, președintele Cosniliului Județean Gorj.

Planurile noului invesitor nu se opresc însă aici. Ca o premieră pentru județul Gorj, copiii salariaților care vor lucra la viitorul complex de creștere și sacrificare a păsărilor vor intra într-un program special de educare, ce va funcționa în regim de after school.

Fosta Avicola Târgu-Jiu a aparținut unor irakieni, însă firma a dat faliment și a fost scoasă la vânzare de către o firmă de lichidare. Carmistin  a achiziționat întreaga fabrică și intenționează să investească 20 de milioane de euro în modernizare și retehnologizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here