Întâlnirea  generațiilor de baschetbalisti care au jucat în Judetul Gorj în perioada 1970-1986

0
709

Și în acest an, Asociația Județeană de Baschet Gorj, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj  și ASOCIAȚIA  BASCHET CLUB TG-JIU, organizează sâmbătă, 9 iunie 2018,  întâlnirea  generațiilor de baschetbaliști care au evoluat în județul Gorj în perioada 1970-1986. 

Prima generație de baschetbaliști gorjeni a fost formată și a activat între anii 1970-1972, reprezentată de echipa de baschet masculin care a promovat în Divizia Școlară pentru prima dată în anul 1972, chiar la Tg-Jiu. Aceasta a fost antrenată de profesorii: CURELEA NICOLAE și POPESCU CONSTANTIN , iar din lotul echipei au făcut parte : BEURAN MIRCEA – medic –  fost ministru al sănătății, actualmente șeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului de Urgență Floreasca, MANOLESCU DAN, CREȚESCU EMIL, NANAU EUGEN, LUMEZEANU TIBERIU, BĂLAN SORIN , BARDAN ANTONICA, STAMATOIU VIRGIL, NETIN AUREL,JIANU AUGUSTIN, NOVAC MIRCEA, ALBU TIBERIU, BACANU VIOREL, NOVAC MIRCEA.

Programul acestei întâlniri constă în desfășurarea unui miniturneu între echipele participante, meciuri de baschet, de prietenie și de aducere aminte ale acelor vremuri, între foștii sportivi-baschetbalisti campioni  care vor avea loc, la ora 18:00, la Sala de Sport a Școlii Gimnaziale Voievod Litovoi Tg-Jiu și la care vor participa  foștii sportivi, antrenorii și conducători din acea vreme a  Școlii Sportive Tg-Jiu.

Asociația Județeană de Baschet Gorj, prin președintele său, Marius Vlaicu, va oferi tuturor participanților la această întâlnire diplome, tricouri și trofee. „În acest an organizăm a cincea ediție a întâlnirilor generațiilor de baschetbalisti și ne dorim alături de Direcția Judeteană pentru Sport și Tineret  și Baschet Club Tg-Jiu să permanetizăm în fiecare an asemenea evenimente. Anul următor dorim să invităm și fostele componente ale primei echipe de fete de baschet care s-a format în județul Gorj, antrenate de doamna profesor Ana Anca. Asemenea acțiuni  reprezintă atât un imbold mobilizator pentru noi ca structură sportivă  cât și un model pentru viitoarele generații de baschetbaliști din județul nostru”, a declarat președintele Asociației Județene de Baschet Gorj, Marius Vlaicu.