Inspectorii sanitar-veterinari încep controalele în pieţe şi magazine, în apropierea Paştelui

0
261

Mai este puţin până la Paşte, iar Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorja dispus intensificarea controalelor pentru verificarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel, ouăle şi alte alimente de origine animală şi nonanimală. Vor fi vizate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, laboratoare de patiserie-cofetărie, precum şi unităţile de alimentaţie publică. Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a precizat că vor fi efectuate controale inclusiv în trafic, o parte dintre verificări fiind demarate încă de săptămâna trecută, în colaborare și cu alte instituții care au atribuții de control.

Vox 2 Nicolae Călescu

De asemenea, inspectorii sanitar-veterinari se vor asigura că sacrificarea mieilor se va realiza în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar. În cazuri excepţionale sacrificarea mieilor se poate realiza şi în locurile organizate în condiţiile legii şi amenajate temporar, în care se asigura supraveghere sanitar veterinară şi în care sunt respectate cerinţele de igienă stabilite în legislaţie, spun inspectorii sanitar-veterinari.