Înfrățiri doar pe hârtie. Două raioane din Republica Moldova vor semna un parteneriat cu judeţul Gorj

0
305

Pe 26 şi 27 martie vor avea loc la Târgu Jiu noi manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. Cu acest prilej vor fi semnate protocoale de înfrăţire cu două raioane din Republica Moldova. Deși autoritățile nu cunosc avantajele unor astfel de înfrățiri, modelul respectiv  prinde tot mai mult contur și la nivelul județului Gorj.

Astfel, Gorjul se va înfrăţi cu Ungheni şi Călăraşi, raioane din Republica Moldova. La Târgu Jiu va fi prezentă şi o delegaţie din raionul Sângerei, deja înfrăţit cu județul nostru, după cum a declarat Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean.

 

În afară de schimburile culturale şi economice, înfrăţirile nu au produs până acum alte efecte în rândul comunității din județul Gorj.

Vicepreşedintele CJ, Gheorghe Nichifor, recunoaște chiar el că nu știe care sunt avantajele înfrăţirii cu astfel de raioane, însă este o datorie de suflet pe care autorităţile o au faţă de românii de dincolo de Prut, dar și o decizie luată la nivelul şefilor de stat.

 

Până acum acordurile privind înfrățirea comunității noastre cu cele de peste hotare au rămas doar pe hârtie, singurele care au avut de profitat de pe urma acestora fiind doar autoritățile, care au avut ocazia să se plimbe gratis dincolo de granițele țării,  în cadrul vizitelor pe care le-au întreprins.