Iarna a revenit la Rânca. Transalpina rămâne închisă de Paşte

0
179

Iarna s-a întors în zona montană Rânca. Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a intervenit astăzi cu un utilaj cu lamă în zona Releului de Telecomunicaţii. Stratul de zăpadă a măsurat la un moment dat 5-6 centimetri. Temperatura a coborât, de asemenea, sub 0 grade Celsius. În zonă s-a acţionat inclusiv cu material antiderapant. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că sunt în continuare obligatorii anvelopele de iarnă pentru toate autovehiculele care urcă în staţiunea Rânca. În ceea ce priveşte Transalpina, lucrările de deszăpezire sunt îngreunate de schimbarea vremii şi de revenirea iernii. Deocamdată, sectorul Rânca – Obârşia Lotrului rămâne închis, dar se circulă normal între Novaci şi staţiunea Rânca.

Vox 1 Ion Tudor

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a precizat că era foarte greu ca Transalpina să fie redeschisă de Paşti pentru că vremea potrivnică îi împiedică pe drumari să acţioneze pe tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului. Din cauza lipsei zidurilor de sprijin şi a parapetului pe anumite zone, grohitişul şi zăpada ajung foarte repede pe carosabil, iar acest lucru îngreunează munca drumarilor.

În aceste condiții sunt şanse minime ca Transalpina, pe sectorul Rânca – Obârşia Lotrului, să fie deschisă de Paşte. Se are în vedere în primul rând siguranţa participanţilor la traficul rutier, dincolo de dorinţa cabanierilor din staţiune de a vedea şoseaua redeschisă cât mai repede.

Vox 2 Ion Tudor