Gorjenii sunt sfătuiţi să nu cumpere porci la preţuri derizorii, întrucât aceștia ar putea proveni din zone cu pestă

1
305

Gorjenii sunt sfătuiţi să nu cumpere porci ieftini, care ar putea proveni din zone în care a fost depistat virusul pestei porcine. În această perioadă, inspectorii DSVSA Gorj se deplasează zilnic pentru a efectua controale cu privire la starea de sănătate a suinelor din gospodăriile populaţiei situate pe raza teritorială a județului Gorj.

De asemenea, la intrările în judeţ se desfășoară controale comune cu echipe de polițiști și jandarmi în puncte temporare de control în trafic, respectiv Ioneşti, Motru, Ţânţăreni, Polovragi, Bumbesti-Jiu. Recomandarea DSVSA Gorj este ca populaţia să conştientizeze că în această perioadă foarte mulţi cetăţeni sunt amatori să comercializeze animale din specia suină la preţuri derizorii, în acest fel existând riscul de a introduce în gospodăriile proprii, animale infectate.

Reprezentanții DSVSA Gorj fac apel la populaţie să nu achiziţioneze carne şi produse din carne, provenite din zonele în care evoluează peste porcină africană.  Orice suspiciune de îmbolnăvire se va anunţa la nivelul Circumscipţiei Sanitar- Veterinare din comuna respectivă. Autoritățile susțin că, în prezent situaţia este sub control, nefiind suspiciuni de focare identificate pe raza judeţului Gorj.