Fostul șef de la Polaris critică iniţiativa primarului din Târgu Jiu de a instala camere video la ghenele de gunoi

1
798

Luis Popa, şeful Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj, a declarat că este împotriva ideii de a monta camere video în zona ghenelor de gunoi din Târgu Jiu. Iniţiativa îi aparţine primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Edilul a spus că în bugetul pe acest an vor fi prevăzute fonduri pentru achiziţia unui sistem de monitorizare video a platformelor pentru colectarea deşeurilor menajere de la asociaţiile de proprietari din Târgu Jiu.

Luis Popa, fostul director al Polaris, firma de salubritate din Târgu Jiu, a precizat că există alte priorităţi pentru bugetul local şi că este pregătit să ofere consultanţă pro bono pentru a fi gestionată mai bine problema colectării deşeurilor din municipiu.

Vox 1 Luis Popa

În ultima perioadă au existat întârzieri în ceea ce privește ridicarea gunoiului, iar Poliţia Locală a aplicat amenzi prestatorului de servicii. În cele din urmă primarul Marcel Romanescu a propus ca toate ghenele de gunoi să fie monitorizate video pentru a se vedea unde se ridica şi unde nu se ridică deşeurile menajere.