Fostul primar din Târgu Jiu crede că scandalul statuilor familiei Tătărescu nu are legătură cu autorităţile locale

0
483

Ex-primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că autorităţile nu sunt responsabile în scandalul înlăturării busturilor Arethiei şi al lui Gheorghe Tătărescu de pe socluri. Senatorul este de părere că părţile responsabile în acest caz sunt sculptorul Paul Popescu şi comisia de specialitate din Ministerul Culturii.

Cârciumaru spune că nu înţelege de ce operele nu au primit avizul şi nu vede o problemă legată de partea estetică a busturilor. Fostul primar a menţionat că este necesar ca fostul premier şi soţia sa să fie onoraţi la Târgu Jiu, prin cele două busturi.

Vox 1 Florin Cârciumaru

Parlamentarul a mai amintit că în situaţia de faţă Consiliul Judeţean Gorj, cel care a plătit lucrările, şi Primăria Târgu Jiu trebuie să facă noi demersuri pentru a obţine avizele necesare pentru ca cele două busturi să fie repuse pe socluri.

Vox 2 Florin Cârciumaru

Busturile soților Tătărescu de la Târgu Jiu au fost îndepărate ieri de pe socluri. Statuile erau amplasate în Parcul „Tătărescu” și îi reprezentau pe Gheorghe Tătărescu, fost premier al României în perioada interbelică, originar din Gorj, și pe Arethia Tătărescu, soția fostului prim-ministru. Motivul înlăturării celor două busturi este că nu corespundeau din punct de vedere estetic şi nu ar fi primit avizul necesar de la Ministerul Culturii. Nimeni nu a explicat până acum cum de a fost posibilă amplasarea respectivelor busturi fără a avea avizele necesare.