Finalizarea achiziţiei Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu este blocată în continuare în instanţa de judecată

0
356

Primăria Târgu Jiu nu mai reuşeşte să finalizeze nici acum achiziţia Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu. Imobilul fusese cumpărat prin licitaţie contra sumei de 3,8 milioane de lei, însă fundaţiile care au deţinut clădirea au fost acţionate în instanţă. Procesul a fost finalizat în favoarea noului proprietar, însă lucrurile nu s-au încheiat pentru că pe rolul instanţei se află un nou dosar.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că este necesar să fie găsită modalitatea legală pentru a folosi în continuare banii instituţiei pentru cumpărarea Casei de Cultură a Sindicatelor. Edilul îşi doreşte ca în continuare să poată fi făcute demersuri pentru înregistrarea la Oficiul de Cadastru a clădirii, dacă va fi posibil din punct de vedere legal. Ulterior, se va putea realiza un proiect de reabilitare, în vederea obţinerii finanţării necesare. Rămâne de văzut care vor fi soluţiile legale care vor fi identificate de Compartimentul juridic al primăriei, în acest caz

Potrivit edilului, instanţa trebuie să se pronunţe în noul dosar pe o speţă deja judecată, însă acestea sunt procedurile.

Vox 3 Marcel Romanescu

Primarul din Târgu Jiu afirmă că foştii administratori ai Casei de Cultură a Sindicatelor şi-au bătut 28 de ani joc de clădire şi continuă se facă acest lucru. Noul proces are în vedere banii pe care asociaţiile caselor de cultură şi alte fundaţii trebuie să îi primească în urma cumpărării de către primărie a edificiului respectiv, mai spune Marcel Romanescu.

Potrivit acestuia orice zi de întârziere este în defavoarea imobilului care se află într-o stare de degradare accentuată. Practic în Casa de Cultură plouă şi sunt necesare lucrări urgente de reparaţii la acoperiş.

Vox 4 Marcel Romanescu