Festivalul ”Meleaguri Brâncușiene”, la Polovragi

0
588

Cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Muzică Populară ”Meleaguri Brâncușiene” va debuta, la sfârșitul acestei săptămâni, la Polovragi. La eveniment vor participa cursanți ai Școlilor Populare de Artă din mai multe județe ale țării. 24 de concurenți din 11 județe s-au înscris pentru a participa la competiție. Juriul va fi format din personalități de marcă ale folclorului românesc.

Școala Populară de artă din Târgu Jiu oraganizează în perioada 23-25 Martie cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Muzică Populară ”Meleaguri Brâncușiene”. Dacă până acum evenimentul s-a desfășurat la Trâgu Jiu, anul acesta, evenimentul va avea loc la căminul cultural din Polovragi. Cursanți ai secțiilor de canto, muzică populară și instrumente muzicale din cadrul Școlilor Populare de Artă din mai multe județe ale țării se vor duela pentru un loc pe podium.

Reprezentanții Școlii Populare de Artă au decis să organizeze concursul la Polovragi din cauza faptului că sălile din Târgu Jiu nu dispun de locuri suficiente dar nici de condițiile necesare. Aceștia își propun ca în anii următori, fiecare ediție a festivalului să fie organizată în diverse locații din tot județul Gorj.

Concursul va avea loc vineri, 23 Martie, începând cu ora 18:00. La eveniment vor participa 24 de cursanți ai Școlilor Populare de Artă din județele Cluj, Mehedinți, Caraș Severin, Botoșani, Brăila, Suceava, Gorj. Din juriu vor face parte persoanlități de marcă ale folclorului românesc.

Premiile vor consta în bani, diplome și trofee. Concurenții care se vor clasa pe primul loc vor fi răsplătiți cu 1500 de lei.