Festival de handbal la Târgu Jiu timp de 3 zile. Oraşul lui Brâncuşi va găzdui o competiţie dedicată copiilor

0
316

Oraşul lui Brâncuşi este timp de trei zile, între 30 mai şi 2 iunie, gazda unui Festival naţional de handbal. Autorităţile locale pun la dispoziţia Federaţiei Române de Handbal trei săli de sport. După cum a precizat Dan Ilieş, reprezentant al ACS Infinitul Târgu Jiu, meciurile de handbal se vor desfăşura la Sala Polivalentă.

La Târgu Jiu sunt prezenţi 600 de copii. În oraş se vor afla peste o mie de persoane, copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani, părinţi, bunici, profesori şi antrenori. Toate locurile de cazare din oraş sunt în momentul de faţă ocupate.

Vox 1 Dan Ilieș

În municipiu au sosit copii din Bucureşti, Arad, Timişoara, Oradea şi din alte oraşe cu tradiţie în handbal. În cadrul evenimentului  va avea loc și o paradă a echipelor participante. Vor fi realizate fotografii şi oraşul va beneficia de promovare în toată ţara. Turneul este unul oficial şi este prins în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Handbal.

Vox 2 Dan Ilieș

În cursul zilei de vineri vor debuta meciurile, iar pe 1 iunie va avea loc un meci eveniment între gloriile de la Energia şi Pandurii contra unei echipe de Old Boys din handbalul românesc. Arbitrajul va fi asigurat de un arbitru internaţional de handbal. Festivitatea de premiere va avea loc duminică.

Vox 3 Dan Ilieș

Festivalul este organizat de Federaţiei Română de Handbal si va avea loc la Sala Sporturilor. Primăria Târgu Jiu va primi foarte mulţi bani de la participanţi prin faptul că vor fi cheltuite sume importante cu serviciile de masă, cazare şi altele. Autorităţile locale au realizat că în oraş sunt foarte puţine locuri de cazare pentu a găzdui competiţii cu participare numeroasă. Practic, abia, au fost identificate o mie de locuri de cazare.

Vox 4 Marcel Romanescu